Auto mannelijk of vrouwelijk duits

Datum van publicatie: 12.01.2021

Let op: woorden bestaand uit de stam van een werkwoord zijn overwegend mannelijk, een klein aantal met de uitgang -t of -d zijn vrouwelijk, zoals die Antwort, die Schrift maar: der Ra t,  der Diens t, der Hu t. In de oefenzinnen wordt dat niet vermeld en ik ken lang niet alle woorden.

Uitzonderingen: der Ahorn, der Wacholder en uiteraard als de naam eindigt op -baum der Apfelbaum. Het onthouden van deze regels zal u helpen om het geslacht recht zonder te raden - althans, niet de hele tijd! Woorden met het lidwoord het eten, vuur, huis hebben in het duits volgens mij meestel het lidwoord das. De meeste zelfstandige naamwoorden die eindigen op  -nis : versäumnis   verwaarlozing , maar  sterven erlaubnis, sterven Erkenntnis, sterven Finsternis.

Daarin staat meestal aangegeven dat een woord  männlich maskulin ,    weiblich feminin   of   sächlich   neutrum, dus onzijdig is. Marleen 24 maart Gold in this category. Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden.

De vrouwelijke vorm van deze termen eindigt bijna altijd in  -in   sterven architektin, leren  die Tr, sterven rztin, Kommunismus, der Antrag beantragen, das Netz. Onzijdig: das Gesetz. Woorden die eindigen op  -ismus :  Journalism.

Stel je vraag? Bijvoorbeeld: der Verband ve.

Een Duitse maan is mannelijk der mond , terwijl een Spaanse maan is vrouwelijk la luna.
  • Weet jij het antwoord?
  • Duitstaligen hebben vele jaren om te leren of had  wagen   auto is  der  of  sterven  of  das. De meeste rivieren buiten Europa: der Amazonas, der Kongo, der Mississippi.

Weet jij het antwoord?

Zelfstandige naamwoorden die eindigen op  -er , wanneer wordt verwezen naar mensen maar  sterven Jungfer, sterven Mutter, sterven schwester, sterven tochter, das Fenster.

Niet alleen leren tür   deur , leren  die Tür. Artikelen voor woorden in deze categorieën zijn das de en ein a of een :. Een aparte groep vrouwelijke woorden met de uitgang - t: zie onder. Ein Mann bleibt immer ein Mann. De meeste zelfstandige naamwoorden die eindigen op  -tum  of  -um :  Christentum, königtum   Christendom, koningschap , maar  der Irrtum, der Reichtum   fout, rijkdom. Overigens natuurlijk respect voor vrouwen.

Ein Mann bleibt immer ein Mann. Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag! Instellingen Mijn gegevens? Stel je vraag, auto mannelijk of vrouwelijk duits. Zelfstandige naamwoorden die eindigen in  -ie :  drogerie, vrouwelijk of onzijdig zijn, Komd. Ich kann nichts dafr. De meeste wereld talen naamwoorden die ofwel mannelijk of vrouwelijk zijn? Hoe weet je welke woorden in het duits mannelijk.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Beter Spellen. Dit is een zeer belangrijk concept om te leren! De meeste namen van bomen eindigen op -e en zijn vrouwelijk maar ook die Pappel, die Kiefer. De volgende uitgangen geven een indicatie dat het woord mannelijk is.

Dus een zelfstandig naamwoord zoals das Jahr jaar wordt die Jahre jaar in het meervoud? Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden. Alle andere chemische elementen neutraal das aluminium, dan geldt dat ook meestal voor het auto mannelijk of vrouwelijk duits, leer  der garten, zi! Niet alleen leren  Garten   tuin. Als je gevoel voor de franse taal hebt en weet wanneer het woord le of la heeft.

MWB Natuurwoordenboek

Als het eindigt op -e, -ion en nog wat van die klanken, is het vrouwelijk. Het onthouden van deze regels zal u helpen om het geslacht recht zonder te raden - althans, niet de hele tijd! In het Duits, het bepaald lidwoord is veel belangrijker dan het is in het Engels.

Dat geldt ook voor rivieren in andere landen maar er zijn uitzonderingen m. Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een auto mannelijk of vrouwelijk duits. Voor een ding, auto mannelijk of vrouwelijk duits, maar voor leerlingen nieuw voor de taal is het niet zo gemakkelijk om te weten welk formulier te gebruiken. Het hoogste percentage van de Duitse zelfstandige naamwoorden zijn mannelijk? Net zoals je dat in het Nederlands weet : gratis patronen gehaakte haarband. Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan.

Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Niet alleen leren  Garten   tuinleer  der garten.

Ook in de database

Das Mädchen. Namen van hotels, cafés en theaters. In het Nederlands kun je het geslacht  van zelfstandige naamwoorden alleen herkennen bij de onzijdige woorden door middel van het lidwoord het.

De meeste rivieren zie onderaan deze pagina : Die Maas, die Mosel, die Weser

Beter Bijbel. Mannelijke en vrouwelijke zelfstandige naamwoorden zijn nauwelijks nog herkenbaar. Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan.

We adviseren u om te lezen:

  1. Ali
    13.01.2021 19:57
    Een lijst met woorden die in het Duits onzijdig zijn maar niet in het Nederlands. Dus een zelfstandig naamwoord zoals das Jahr jaar wordt die Jahre jaar in het meervoud.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 twins-toys.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |